Terugblik op Korendag De Zilk 2015.......


Zaterdag 11 april 2015, de bollenvelden staan op een enkel veld na nog niet in bloei, er waait een harde wind, af en toe valt er regen. Maar in kerk van De Zilk staan de bloesemtakken en bloemen in bloei, is het droog en warm en schijnt de zon op het podium. Korendag De Zilk 2015 is een bloeiend, zonnig en een daverend succes!

 

Na het opneningswoord door burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout wordt de dag gevuld met muziek, zang en vrolijkheid.

 

The Early Birds luiden de feestelijke dag in, gevolgd door Ladies Melody en Flowervoices. De bezoekers genieten met volle teugen. Daarna zijn Scala uit Roelofarendsveen, Goed Gestemd uit Voorhout en FF Anders uit Velserbroek aan de beurt en met hun band en zang zwepen ze de vele bezoekers op tot swingen, klappen en meezingen. Bloom zet een show neer, popkoor Hillegom bestaat pas een paar maanden en geeft een eerste concert en Déja Vu komt uit Naarden. Ze zingen allemaal de sterren van de hemel. Afgewisseld met A capella zang door Don’t4Get, pop van YMCA uit Scheveningen en de meezingers van het Zilker Shantykoor, wat een feest. Himonos en HI5 beide koren afkomstig uit Hillegom zijn de muzikale hekkensluiters van de bezoekende koren. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden van Just for Fun.

Het koor uit De Zilk dat de Korendag organiseert.

 

Voorzitter Ernst de Groot spreekt een dankwoord uit, het laatste lied wordt gezongen, maar de bezoekers willen meer! Met een swingend Afrikaans blokje dansen de leden van Just for Fun zingend langs de bezoekers en zit de dag erop.

 

De dag liep op rolletjes, de koffie ,thee, frisdrankjes, de huisgemaakte lekkernijen en heerlijke broodjes vonden gretig aftrek achter in de kerk.

In de kantine in het parochiehuis waren er lekkere broodjes warme worst

en een glas wijn of biertje te verkrijgen. Het was een feest!

 

Just for Fun bedankt haar leden die meegewerkt hebben om deze dag tot een succes te maken. Dank aan de koren die opgetreden hebben. Dank aan de geluidsman Robert Turnhout en aan de fotografe Tonny de Rooij. Dank aan alle sponsoren en aan de Fondsen. Stichting Balk, Fonds 1818, het Prins Bernardfonds, Heerenclub De Zilk en het Meerlandenfonds. Dank ook aan de vrijwilligers die ons geholpen hebben om de 3e Korendag De Zilk weer tot een succes te maken.

 Foto's


Klik op de foto hiernaast om in het album te komen